16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDebitele pe Jiu, în scădere

Debitele pe Jiu, în scădere

În ultimele 24 de ore nivelurile şi debitele pe râul Jiu au fost stationare şi în scădere, cu excepţia bazinului inferior unde s-au înregistrat uşoare creşteri prin propagare din amonte. Pe afluenţi şi celelalte râuri interioare nivelurile şi debitele au fost în general staţionare şi în scădere, cu totul izolat înregistrându-se uşoare creşteri nesemnificative.
Evoluţia nivelurilor în judeţul Dolj, la staţiile  hidrometrice în ultimele 24 ore:
Pe râul Jiu nivelurile la staţiile hidrometrice (comparativ cu ora 7.00 ziua anterioară) au fost variabile: (-25 cm…+5 cm),  situându-se sub Cotele de Apărare.
Nivelurile înregistrate pe râul Jiu astăzi la ora 7.00 sunt:
-la sh Filiasi  H =  117 cm    scade    25 cm         CA=300; CI=400; CP=460
-la sh Răcari  H =  250 cm    scade      2 cm          CA=330; CI=430; CP=485
-la sh Podari  H =  186 cm    creste    5 cm           CA=300; CI=400; CP=460
-la sh Zăval   H =  117 cm    scade    6 cm          CA=350; CI=450; CP=550
Pe afluenţi şi pe celelalte râuri interioare nivelurile au fost staţionare şi variabile: (-9 cm …+2 cm),cu tendinţa generală de scădere, situându-se sub Cotele de Apărare.       Formaţiunile de gheaţă (gheaţa la maluri, naboi, pod de gheaţă) existente au fost în extindere şi intensificare.
În judeţul Dolj sunt prezente următoarele fenomene de iarnă pe râuri: pod de gheaţă pe râuri la următoarele staţii hidro: Fântânele; gheaţă la mal pe râuri la următoarele staţii hidro: Breasta, Călugărei, Drăgoia şi Gabru.
Conform prognozei elaborate de Compartimentul  Prognoze Bazinale al A.B.A. Jiu, precum şi de INHGA–CNPH, în următorul interval nivelurile şi debitele vor fi general staţionare şi în scădere.
Formaţiunile de gheaţă existente vor fi în uşoară extindere şi intensificare, ca urmare a temperaturilor negative prevăzute, în întreg bazinul hidrografic, în evoluţia lor producând frecvent mici variaţii de niveluri şi debite pe unele sectoare de râu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS